
Кухар

Страви приготовлені учнями Центру
Професійні навички та вміння кухаря
Кваліфікований спеціаліст повинен навчитися:
- правильно звертатися з кухонними приладами;
- готувати строго по рецепту;
- виконувати обробку продуктів харчування;
- визначати якість наданого для роботи сировини і додаткових складових;
- майстерно оформити готовий до вживання продукт;
- визначати цінність приготованої страви.
Вимоги до професії кухаря
- Наймаючи на роботу кулінара, рекрутера насамперед, цікавить освіту спеціаліста. У людей з середньою освітою є всі шанси отримати роботу.
- Роботодавець хоче взяти в свою команду людини, який би розумів рецептуру приготування страв, володів технологією виробництва виробів кулінарії і напівфабрикатів.
- Здобувач повинен розбиратися в сумісності продуктів, строків їх зберігання та результати кулінарної обробки.
- Кухар зобов'язаний орієнтуватися у маркуванні застосовуваного сировини, володіти навичками товароведческими.
- Знати основи правильного харчування і способи приготування дієтичних страв.
- Кваліфікований спеціаліст повинен на нюх вміти визначити якість продуктів.
"Цінуються люди, які стежать за новинами в області кулінарії"
Посадові обов'язки
Де б не проходила трудова діяльність, але якщо Ваша професія - кухар, значить Ви зобов'язані:
- отримати продукти;
- виконати загальну технологію приготування їжі;
- правильно використовувати кухонні прилади;
- забезпечити належний облік та зберігання сировини;
- приготувати страву, прописане в меню;
- знати калорійні особливості продукції і стежити за терміном їх придатності;
- дотримувати чистоту і порядок на робочому місці.
Головне завдання кухаря - готувати різні страви, оформляти їх, розробляти нові власні рецепти.
Відповідальність кухаря
Фахівець в області кулінарії відповідає за:
- дотримання норм безпеки;
- якість приготованої продукції;
- послідовність приготування;
- вага порції на виході.
У всьому світі 20 жовтня кухарі відзначають своє професійне свято - «День кухаря».